20 martie 2013

Premiul Liebster :) - sau despre cum să mă simt la nominalizările Oscar

Al doilea meu premiu în 6 ani de blogging :)))!

1. Numeşte şi mulţumeşte persoanei blogului care ţi-a dat premiul.

Crengu, numai aşa puteam şi eu să mă simt o vedetă în blogosferă şi să îmi pun sub picioare covorul roşu. Acum, Hanul meu poate muri liniştit. A trecut în eternitate :). Mulţumesc, cu toată sinceritatea şi dragostea mea pentru tine pentru că te-ai gândit la mine.

2. Scrie 11 lucruri despre tine, că dacă tot ne-am împrietenit prin intermediul blogului, trebuie să ne ştim mai bine, nu?

Cu alte cuvinte să mă descriu în 11 paşi...hmm...Am tendinţa mereu să întind coarda :)))). Nu pot fi mai mulţi? Nici când scriu articole nu respect protocolul celor de acolo :D. Oricum, nu mă vei cunoaşte prin paşii ăştia decât parţial :D. Ceea ce scriu eu aici şi am dăruit dincolo de tot...ne-a adus împreună.

1) scrisul este viaţa mea
2) citesc
3) ascult muzică
4) iubesc copiii - fetiţa şi băiatul meu, sunt universul meu care mă ajută să mă autodepăşesc, să ştiu mereu că pot mai mult şi pot fi mai bună. Îmi sunt toate puctele cardinale, credinţa şi frumuseţea.
5) ador să dansez. Seara, când îmi permit câteva clipe de linişte, dau muzica în surdină şi dansez. Închid ochii şi îmi închipui că nu mi-am trădat visul.
6) îmi place să ascult oamenii şi să le întind mâna ca pe un gest firec de a le spune că de atunci le este cineva.
7) păsările...mă definesc din toate punctele de vedere. nu concep viaţa fără ele.
8) iubesc poveştile.
9) nu înţeleg: îndepărtarea de oameni, minciuna, ipocrizia, egoismul şi generalizarea.
10) Dumnezeu. Cu EL port cele mai sincere, frumoase şi lungi discuţii! oricând şi oriunde.
11) visez o căsuţă de lemn albă, înconjurată de flori, copaci şi păsări unde să îmbătrânesc alături de Mihai şi să mă bucur de copiii şi nepoţii noştri

3. Răspunde la întrebările adresate de cel care te-a nominalizat şi formulează un set nou de 11 întrebări pentru cei pe care îi nominalizezi :

1. Nume, prenume, oraşul de baştină şi cel în care locuiţi acum


Haha, erau mai uşoare cele pe care le-ai primit tu :P.
Am să scriu momentan doar prenumele Ramona-Sandrina, Oradea. Mai târziu puţin, când marea se va mai domoli, mă voi numi Mureşan Ramona-Sandrina, iar oraşul va fi Calgary-Canada, oraş de baştină, Oradea...

2. De cât timp aveţi blog şi ce v-a determinat să vă faceţi unul ?

Am blog din 2007. Din prea plin. Simţeam că mă sufocă unele gânduri, sentimente, trăiri. A fost un gest să spunem pornit din egoism. Nu mai puteam duce. Apoi, numărul vizitatorilor m-a făcut să îmi dau seama că din respect pentru ei şi sentimentele lor, din respect pentru aşteptările lor, trebuie să devin un blogger responsabil care ştie şi poate cerne calitatea conţinutului şi informaţia. În timp, am scris din prea plinul meu...oamenilor. Hanul a devenit o fântână.

3. Ce loc ocupă blogul printre priorităţile dvs. ?

Alături de Facebook, unde fac exact acelaşi lucru şi nimic în plus, blogul se identifică cu mine. Nu are un loc anume ci mă reprezintă.

4. Aveţi regrete şi dacă da şi se poate şti, care este cel mai mare de până acum ?

Faptul că nu mi-am ascultat inima în urmă cu mulţi, mulţi ani în urmă şi nu mi-am înfruntat demonii!

5. Care a fost cea mai mare provocare cu care v-aţi confruntat ?

Aceea de părinte :), apoi cea de om care scrie.

6. Dar cea mai mare dezamăgire ?

 Că nu am ştiut să fac cele mai bune alegeri când a fost nevoie, că uneori am fost prea slabă, alteori prea puternică. Că nu mi-am dat importanţă decât atunci când am rămas fără nici o valoare personală şi a trebuit să mă reinventez de la zero.


7. Ce valori vreţi să-i/le transmiteţi copilului/copiilor sau i-aţi/ le-aţi transmis deja ?

Să ştie că adevăratele valori ale unui om sunt cele care le poate duce împreună cu el oriunde şi nu au nimic de-a face cu starea materială.

8. Există ceva la care nu aţi putea renunţa vreodată ?

Da. La a mă gândi mereu şi a lupta pentru binele, sănătatea şi fericirea copiilor mei. La sufletul lor.

9. Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie ?

O păpuşică cu păr galben din textil,  faţa din plastic cu cei mai frumoşi bujori din lume şi corp din vatelină :). Avea o rochiţă albastră şi nişze mânuţe roz :). Şi mereu, mereu, chipul bunicilor mei: Jenica şi Mitru!

10. Dar cel mai drag chip ?

Sunt trei :)...Augusta, Cosmin şi Mihai.

11. Care este ultima carte citită şi cea mai faină învăţătură pe care aţi desprins-o din cărţi ?

Am recitit Alchimistul.O carte poate rămâne o învăţătură continuă şi după mulţi ani după ce i-ai închis coperţile şi ai aşezat-o înapoi în bibliotecă. Am învăţat că ele, cărţile, sunt un univers din care oricine poate face parte şi poate construi prorpiul său univers :).

Întrebările mele:

1. Care crezi că este rolul tău când dai mai departe din gândurile tale?
2. Care crezi că este rostul tău în general?
3. Ce înseamnă iubirea pentru tine? Crezi în magia ei?
4. Un exemplu de scriitor pe care îl iubeşti în mod deosebit!
5. Ce îţi place să faci în timpul liber?
6. Sărbătoarea ta preferată şi de ce?
7. Ce îţi transmit copiii?
8. Ce a înseamnat copilăria pentru tine?
9. Ce ţi-ai dori să faci în mod deosebit?
10. În ce oraş din lume ai vrea să locuieşti?
11. Care este visul tău?

4. Nominalizează 9 blogăriţe pe care le admiri şi care au mai puţin de 200 de followers şi premiază-le .

Admiraţia mea nu ţine deloc de cât de mulţi admiratori şi urmăritori de blog au :) ci de calitatea cuvintelor şi a sufletului revărsat în textele expuse pe blog. Am mulţi bloggeri pe care îi admir. Unii nici nu figurează în blog list. Ei sunt ceasul exact al dimineţilor şi serilor mele. Am ales 9:

Loredana
Iustina
Irina
Liliana
Ines
Stănica
Maria
Marilena
Geanina

5. Anunţă-le de acest aspect pe pagina lor   

Toate la timpul lor... :D. De abia m-am descurcat mai sus. Mai am emoţii.

13 comentarii:

popa ines vanda spunea...

Ramona Sandrina , multumesc draga mea draga! Este o surpriza si un dar-har de mare pret! Cred ca in timp ce numaram petalele de cires tu mi-ai atins cu bagheta fermecata sufletul pentru ca asteptarea sa-mi para mai scurta.Te imbratisez cu drag, multumiri si recunostinta!Fiecare inceput este cu mari emotii de aceea cred ca insiruirea multor cuvinte nu ar face decat sa piarda din bucria pe care mi-ai daruit-o.Va multumesc cu toata dragostea de care sunt capabila.

Loredana spunea...

Multumesc mult, fata frumoasa. Vad ca am onoarea de a fi cap de lista. Doar ca luna trecuta am avut si eu onoarea de a acorda coronite :) si te-am trecut si eu pe lista premiantilor, e drept ca fara intrebari.
Intrebarile tale sunt atat de interesante, as mai prelua o data premiul doar de dragul lor.

Loredana spunea...

Cred ca eram in contratimp una la cealalta pe blog. Dupa ce am iesit de la tine am vazut ce ai scris la mine.
Il voi prelua cu placere. Un premiu e binevenit intotdeauna.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

După cum îţi spuneam draga mea Ines... bagheta mea, îngerii tăi şi dragostea lor pentru tine, nu sunt altceva decât efectul de boomerang al frumuseţii tale sufleteşti! Şi eu îţi mulţumesc, Ines... Îţi mulţumesc din suflet pentru că exişti şi dăruieşti atât de frumos!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Loredana, mă bucur că ai preluat acest premiu. Eu când l-am preluat m-am gândit defapt la ceea ce pot dărui oamenilor prin acest premiu. M-am gândit cât de frumos ar fi să vă dau pe voi mai departe :)!

Stănica Bostănaru spunea...

Mulțumesc mult, suflete ... om frumos din viața mea ... Îți mulțumesc pentru că exiști acolo, undeva, într-un loc al nostru ...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Şi eu, draga mea... Îi spun locul meu cu linişte şi zâmbet. Nu am să uit niciodată privirea ta şi acele ore doar ale noastre. Niciodată! Am să le duc cu mine toată viaţa!

Liliana Maria spunea...

Om drag sufletului meu ,MULTUMESC !
Sunt in mijlocul vostru pentru ca tu existi , de la randurile tale am pris aripi ... pentru ca ai stiut cum sa ajungi la sufletul meu ...si te-ai lipit acolo ...pentru totdeauna !

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Nu ţi-a fost greu să te lipeşti pentru că oarecum erai deja acolo. Doar te-ai recunoscut şi, adevărul este că dai oamenilor şi mai frumos ca mine din prea plinul tău :). te iubesc, Liliano!

Liliana Maria spunea...

Eu ce sa mai zic ?
Mereu ma lasi fara replica , iubirea mea !

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Nu mai spune nimic...noi două ne iubim :)! Hihii...

Aimée spunea...

Hmmm, eu stiam ca ai doar de Augusta, acum aflu si de baiat! :p Si destinatia finala, sa stiu pe unde sa te urmaresc! :p

Dar, insist, astept ziua marelui eveniment, "cand marea se va mai domoli"... poate ne mai vedem macar o data, inainte de Calgary!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Băiatul meu se numeşte Adrian Bogdan Cosmin şi are 19 ani :). A fi mamă uneori înseamnă mai mult decât a da naştere. Uneori, cineva, în lumea asta de milioane de oameni...te alege pe tine şi tu ştii că l-ai ales pe el de la prima atingere şi astfel...devii părinte. :) Nici nu e nevoie să te strige: mama! Ştii! Ştii, deoarece în locul acela din inima ta doar el se potriveşte perfect! Sunt mândră şi fericită de copilul meu, draga mea! Am să ţi-l prezint în vară.. Pe facebook mă poţi urmări, dar ştiu că nu eşti adepta :).